Most viewed

21/11 till 1/12 kan leveranstiderna vara något längre på grund av förhöjd orderingång. Vi på, sMC Stockholms Maskincentral AB är stolta sponsorer av, barncancerfonden. Genom att fortsätta..
Read more
Ta ett dopp vid badplatsen i Dalbyviken eller från klipporna vid Vreta udd! Toran, toran är en kuperad och vacker hagmark med främst ek, björk och..
Read more

Västerås stadshuset öppettider


västerås stadshuset öppettider

fynd, bland annat drygt tre tusen skelett. Klockspelet spelar automatiskt varje heltimme från klockan sju på morgonen till nio på kvällen och i repertoaren finns både äldre och nyare musik, med bland annat upphovsmännen Bellman, Vivaldi och Ulf Lundell. Det man upptäckte var att stora delar hade fått tjäna som byggnadsmaterial vid restaureringen av Västerås slott. Vi kunna endast göra arkitektur när vi utnyttjar det modernaste, det bästa och starkaste tiden frambringar Ett stadshus skall inte bara vara ett kontor utan också en monumentalbyggnad. Webbsidan är öppen dygnet runt, här på hemsidan kan du bland annat ladda ner eller streama e-böcker. Läs mer om regler för fritidshem och pedagogisk omsorg (familjedaghem) här. Just fullmäktigeflygeln tillhör de delar av huset som är mest utsmyckade.

Meröppet innebär att du kan komma in i bibliotekets lokaler, även när personalen inte är på plats. Den senare klassar klockspelet i Stadshuset som ett av världens förnämsta, ett komplett spel som varje klockspelare eftertraktar. Till den yttre fasaden valdes Svandalsgranit, vilket även har använts på en del innerväggar och dörrfoder. Innan byggandet påbörjades av, västerås nya stadshus så pågick planer i många år där en idétävling om utseendet ingick och som hölls under 1930-talet. Det får inte bli förkrossande. Svartån i, västerås centrum och själva stadshustornet är 65 meter högt, vilket gör detta torn till den femte högsta byggnaden i, västerås, efter, lillhäradsmasten, Västerås kraftvärmeverk, Västerås domkyrka och, skrapan. Stadshuset är ett mycket detaljrikt hus, väl genomtänkt och utfört med exakthet. I trehundra år klingade tonerna från klosterkyrkans klockor ut över staden vilket är bakgrunden till varför arkitekten Sven Ahlbom beslöt att kröna stadshuset med ett torn och klockspel.

Bland annat hittade man resterna efter klostrets konventsal där 1527 års riksmöte beslutade att Sverige skulle övergå från katolicism till protestantism. Ändra samtidigt för syskon. Senaste tillbyggnaden var det så kallade datahuset (K-byggnaden) som stod klar 1988. Uppsägningstiden är två månader och gäller från det datum som uppsägningen kommit in till. Prata med ditt lokala bibliotek om du vill veta mer. Den minsta klockan väger 11 kilogram och har en diameter på 21 centimeter, och den totala vikten på samtliga klockor är cirka 15 ton.

Stadshusrestaurangen, Fiskartorget 2, Västerås. Varmt välkommen till Stadshusrestaurangen som ligger. Vi har öppet för allmänheten. Entré via Fiskartorget 2 -Stadshusets huvudentré eller via borggården.


Sitemap